- September 1st, 2022
- Category:
Dermaline werkt met geliposomeerde alcoholpeelings… Say What?!
Iedereen die into huidverbetering is, kent chemische peelings wel en wat deze voor onze huid kunnen betekenen. Maar hoorde je ooit al van het verschil tussen een gelpeeling en een alcoholpeeling?
Dermaline werkt met geliposomeerde alcoholpeelings… Say What?!
Iedereen die into huidverbetering is, kent chemische peelings wel en wat deze voor onze huid kunnen betekenen. Maar hoorde je ooit al van het verschil tussen een gelpeeling en een alcoholpeeling? En wat als die alcoholpeeling ‘geliposomeerd’ is, blijf je dan nog bij de les of ben ik jou volledig kwijt? Het is nochtans niet zo moeilijk als het klinkt!
Eerst en vooral, het doel van élke chemische peeling is het stimuleren van de basaalcellenlaag om sneller nieuwe huidcellen aan te maken. Op die manier peel je de huid van binnen naar buiten en laat je pigmentvervuiling, rimpeltjes, onzuiverheden etc. verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit is anders dan bijvoorbeeld ‘aquabrasie’ waar je peelt van buiten naar binnen en dus mechanisch dode huidcellen van het huidoppervlak gaat verwijderen. Samen zijn deze twee technieken dus super!
Het grote verschil tussen een gelpeeling en een alcoholpeeling is dus niet het effect dat je ermee wil bereiken, maar het verschil in aanbrengen en de inwerking. Een gelpeeling bevat exfoliërende werkstoffen in de vorm van een gel. Deze breng je aan op de huid en laat je inwerken voor een bepaalde tijd. De gelpeeling blijft werken totdat je die van de huid verwijdert.
Een alcoholpeeling heeft een ander dragend medium, geen gel maar alcohol. Alcohol vervliegt heel gemakkelijk aan de lucht, dus bij deze peeling bepaal je de intensiteit met het aantal lagen dat je op de huid legt. Elke keer een laag is ingedroogd, stopt de peeling met werken… En telkens wanneer je een nieuwe laag toevoegt, activeer je het product dus opnieuw en werk je dieper in.
Elke chemische peeling, of het nu gel of alcohol als drager heeft, heeft als nadeel dat je het huidoppervlak irriteert met de peelende werkstoffen die je eigenlijk in de diepte van de huid wil brengen. De mate van irritatie is afhankelijk van de sterkte van de peeling, maar bij elke behandeling is het wel zo dat er een (groot) aantal combinatietechnieken op deze manier automatisch worden uitgesloten. Chemische peelings worden standaard gecombineerd met kalmerende, herstellende technieken.
Wat is dan eigenlijk die geliposomeerde alcoholpeeling en kan deze bovenstaande beperking verhelpen? Het antwoord is JA! Dermaline werkt uitsluitend met geliposomeerde peelings, wat wil zeggen dat de peelende werkstoffen, die normaal huidirritatie veroorzaken, ingekapseld werden. Hierdoor maken ze geen contact met het huidoppervlak. Resultaat: er ontstaat geen irritatie, de ingrediënten ‘reizen’ makkelijk in de huid door de liposomale inkapseling én we kunnen verschillende andere technieken, gaande van massagegrepen tot microneedling, combineren. EUREKA! Want dit creëert een waaier aan mogelijkheden die we tot nu toe niet hadden! De consument krijgt de meest efficiënte combinatie behandelingen aangeboden voor het beste, snelste resultaat!
Dermaline biedt een uniek liposomaal behandelconcept, waar elke professional die zoekt naar resultaat nieuwsgierig naar zal zijn! Benieuwd naar wat Dermaline voor jouw salon kan betekenen? Contacteer ons gerust en wij bekijken graag samen de mogelijkheden!